Stoofperen rode wijn
Stoofpeertjes in rode wijn, het is een favoriet gerecht van velen. Wil je zelf stoofperen in rode wijn gaan maken, dan is het allereerst uiteraard belangrijk dat je voldoende stoofperen neemt. Per persoon kun je rekenen op zo’n drie stoofperen. Krijg je grote eters te gast, dan kun je er ook vier of vijf per persoon nemen. Zorg dus dat je dit vooraf goed inschat, want stoofpeertjes in rode wijn zijn een geliefd bij velen, zoals eerder aangegeven.

Welke wijn voor de stoofperen?

Als je stoofpeertjes in rode wijn gaat maken, heb je niet alleen stoofperen nodig, maar uiteraard ook rode wijn. Welke rode wijn je het beste kunt kiezen, is misschien een raadsel voor je. Een tip is om te kiezen voor een wijn op basis van kleur en niet op basis van smaak. Ga hierbij voor een wijn die een mooie, dieprode kleur heeft. Als je dit doet, zullen je stoofpeertjes in rode wijn een prachtige, dieprode kleur krijgen. Hoe mooier en dieproder de wijn is van kleur, hoe mooier de stoofperen in rode wijn zullen ogen. Let erop dat de druivensoort een intense kleur heeft, want daardoor krijgen de stoofpeertjes in rode wijn hun mooie kleur.Stoofperen in rode wijn klaarmaken

Stoofpeertjes in rode wijn maken is vrij eenvoudig. Allereerst moet je de stoofpeertjes zorgvuldig schillen, zodat ze hun originele vorm behouden. Het is leuk om het steeltje van de peer te laten zitten, maar verwijder wel het klokhuis uit het peertje. Vervolgens kun je de stoofperen in rode wijn gaan koken. Wil je extra smaak meegeven aan de stoofpeertjes in rode wijn, voeg dan een kaneelstokje en een schil van een citroen toe.

Saus voor stoofpeertjes in rode wijn

Vind je het lekker om de stoofperen in rode wijn met een sausje te eten, dan is dat niet veel werk extra nodig. Nadat je de stoofpeertjes in rode wijn hebt gekookt haal je deze uit het kookvocht. Neem vervolgens wat aardappelzetmeel en los dit op in het water terwijl je roert. Laat dit een aantal minuten doorkoken, zodat de saus voor de stoofpeertjes in rode wijn wat kan indikken. Serveer de stoofperen in rode wijn vervolgens met de heerlijke, ingedikte saus.

Recept voor stoofpeertjes in rode wijn

Als je stoofperen in rode wijn wilt maken, heb je het volgende nodig voor vier porties: twaalf stoofperen (geschild, zonder klokhuis, met steeltje), 750 milliliter rode wijn en 300 gram suiker. Daarnaast heb je ook twee kaneelstokjes nodig en twee partjes citroen. Neem als eerste een grote pan en breng hierin de rode wijn aan de kook. Zet het vuur omlaag, doe de kaneelstokjes en de citroenpartjes in de pan en laat dit geheel vijf minuten koken. Nu heb je de stoofperen in rode wijn goed voorbereid.

Zet daarna de stoofpeertjes voorzichtig in de pan en voeg de suiker toe. Zet een deksel schuin op de pan en laat de stoofpeertjes in rode wijn één tot twee uur koken. Haal vervolgens de stoofpeertjes uit de pan en leg deze apart. De stoofpeertjes in rode wijn zijn nu klaar om te serveren. Je kunt nog wel kiezen om een saus te maken. Zeef daarvoor het kookvocht, doe het terug in de pan en laat het op hoog vuur inkoken tot een siroop. Schenk deze siroop over de stoofperen in rode wijn.